en svensk tjejs vardag i Americas Finest City

torsdag, februari 12, 2009

Vissa saker är svåra att göra ogjorda

J ser lite dåligt. Inte så dåligt att hon alltid har glasögon, men när hon gör vissa saker har hon det. Egentligen skulle hon behöva använda sina glasögon oftare än hon gör, men hon tycker att de är lite besvärliga att ha på sig och att hon ser tillräckligt bra utan dem för att det ska vara värt besväret. Hon kan inte ha kontaktlinser, för hennes ögon är jättetorra och hon tycker inte att det fungerar. Även utan linser använder hon ögondroppar för att ögonen ska kännas bra.

För ett antal månader sedan bestämde J sig för att laseroperera ögonen för att bli av med synfelet permanent. Trots en jobbig ekonomisk situation skakade hon fram ett antal tusen dollar och fick operationen gjord. Innan hon opererades stoppade de lite papper i henne ögon för att kolla att de inte var för torra för att bli opererade. Läkaren bedömde att det nog skulle gå bra.

En vanlig komplikation efter laseroperation av synfel är att ögonen blir torra. Gissa hur torra J:s redan torra ögon blev? De är så torra att hon får mikroblåsor på hornhinnan. Hon har fått massor av droppar som ska droppas i ögonen minst en gång i timmen och geléer att ha i ögonen när hon sover, men inget hjälper. Nu ser hon suddigt och inga glasögon kan hjälpa henne.

Vissa saker är svåra att göra ogjorda. Och dyra.

Inga kommentarer: